Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İktidara yakın Demirören Haber Ajansı önce “İmamoğlu önde” dedi ardından haberi yayından kaldırdı

Hükümete yakın Demirören Haber Ajansı (DHA) sabah saatlerinde geçtiği haberde, Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’da önde olduğunu duyurdu. DHA, haberi yaklaşık bir saat sonra yayından kaldırdı.

“Son Dakika” görseliyle tweet atan DHA, Ekrem İmamoğlu’nun yüzde 48,80 oranına oy aldığını duyurdu. Verilerini YSK’ya dayandıran DHA, Binali Yıldırım’ın yüzde 48,48 oy aldığını yazdı. DHA ayrıca, YSK’nın sayfasından bir görsel de paylaştı.

DHA’nın haberinde paylaşılan YSK görseli.

DHA’nın bu haberi yaklaşık bir saat boyunca yayında kaldı. Ajans daha sonra haberi kaldırdı. Linke tıklayanlar habere değil, DHA’nın ana sayfasına yönlendirildi.

Hükümete yakın gazete ve televizyonların büyük bölümü, Ekrem İmamoğlu’nun gece boyunca yaptığı açıklamalara yer vermemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.