Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Onuncu basın toplantısı: İmamoğlu “Kazandım, tebrik edilmeyi bekliyorum” dedi

İstanbul’da oy sayımı devam ediyor. Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu en az 28 bin oyla önde olduğunu duyururken, AKP ise “Biz kazandık” açıklaması yaptı. Tüm gözler Yüksek Seçim Kurulu’nda.

Ekrem İmamoğlu basın toplantısında.

Ekrem İmamoğlu, onuncu kez kameraların karşısına geçti ve bir kez daha kazandığını duyurdu. İmamoğlu 28 binden fazla oyla önde olduğunu söyledi. Millet İttifakı’nın adayı, Anadolu Ajansı’na artık itibar edilmemesini ve bunun yerine YSK’nın verilerinin dikkate alınmasını istedi.

İmamoğlu YSK’nın da bunu teyit edeceğini iddia etti.

AKP’nin adayı Binali Yıldırım ise saatler önce yaptığı “Kazandık” açıklamasından bu yana sessizliğini sürdürüyor. İstanbul’daki oy sayımı ile ilgili son açıklamayı AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak yaptı. Şenocak, İstanbul’da seçimi kazandıklarını açıkladı ve 290 bin geçersiz oya itiraz edeceklerini belirtti.

Bu açıklamanın ardından İstanbul’un çeşitli yerlerine AKP adına “Teşekkürler İstanbul” pankartları asıldığı görüldü. Ekrem İmamoğlu, basın toplantısında “Manipülasyon yapılıyor” dedi ve yetkililer hakkında suç duyurusunda bulanacağını belirtti. Yıldırım’a çağrı yapan İmamoğlu “Tebrik edilmeyi bekliyorum” diye konuştu.

İmamoğlu, asılan afişlere bir tweet ile de tepki gösterdi.

İmamoğlu tweetlerinde Anadolu Ajansı’nı da eleştirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.