Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven: İstanbul’da Ekrem İmamoğlu önde, Anadolu Ajansı bizden veri almıyor

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven kendi verilerine göre İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun önde olduğunu açıkladı. Güven’in verdiği bilgiye göre İmamoğlu, 27.889 oy ile AKP adayı Binali Yıldırım’ın önünde.

Sadi Güven böylece, İmamoğlu’nun ısrarla yaptığı “Kazandım” açıklamalarını da doğrulamış oldu.

YSK Başkanı Güven, İstanbul’un netleşip netleşmediğine ilişkin soruya da, “Ben netleşip netleşmediğini bilemiyorum çünkü bir itiraz süreci var. Yüzde 80’in üzerinde bir veriyi siyasi partilerle paylaştık” cevabını verdi.

Güven ayrıca, itirazlara ilişkin de yasal bir süreç bulunduğunu vurguladı. Güven, “31 bin 186 sandığın 31 bin 102’si sisteme girdi. 84 sandık şu anda sisteme itiraz nedeniyle taranmamış vaziyette. Sisteme yükleme devam ediyor” dedi.

Anadolu Ajansı’na (AA) ilişkin soruları da yanıtlayan Güven, “AA benim müşterim değil, benden veri almıyor. AA 90’lara geldiğinde ben daha yeni veri giriyordum. Benim üzerimden bir polemik yaratılmasın” diye konuştu.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Paylaş