Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven: İstanbul’da Ekrem İmamoğlu önde, Anadolu Ajansı bizden veri almıyor

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven kendi verilerine göre İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun önde olduğunu açıkladı. Güven’in verdiği bilgiye göre İmamoğlu, 27.889 oy ile AKP adayı Binali Yıldırım’ın önünde.

Sadi Güven böylece, İmamoğlu’nun ısrarla yaptığı “Kazandım” açıklamalarını da doğrulamış oldu.

YSK Başkanı Güven, İstanbul’un netleşip netleşmediğine ilişkin soruya da, “Ben netleşip netleşmediğini bilemiyorum çünkü bir itiraz süreci var. Yüzde 80’in üzerinde bir veriyi siyasi partilerle paylaştık” cevabını verdi.

Güven ayrıca, itirazlara ilişkin de yasal bir süreç bulunduğunu vurguladı. Güven, “31 bin 186 sandığın 31 bin 102’si sisteme girdi. 84 sandık şu anda sisteme itiraz nedeniyle taranmamış vaziyette. Sisteme yükleme devam ediyor” dedi.

Anadolu Ajansı’na (AA) ilişkin soruları da yanıtlayan Güven, “AA benim müşterim değil, benden veri almıyor. AA 90’lara geldiğinde ben daha yeni veri giriyordum. Benim üzerimden bir polemik yaratılmasın” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.