Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD eski Başkan Yardımcısı Joe Biden’a ikinci cinsel taciz suçlaması

ABD eski Başkan Yardımcısı Joe Biden hakkında ikinci bir cinsel taciz iddiası gündeme düştü. Amy Lappos isimli kadın, bir sonraki başkanlık seçimleri için aday olacağını açıklayan Biden’ın iki eliyle yüzüne dokunup, burnunu burnuna sürttüğünü öne sürdü.

Biden’ın Beyaz Saray’a aday olmaması gerektiğini söyleyen Lappos “Davetsiz sevgi kabul edilemez. Kadınları nesneleştirmek kabul edilemez” dedi.

Amy Lappos Biden ile.

Daha önce de Lucy Flores isimli bir kadın, Biden’ın vali yardımcılığı kampanyası sırasında kendisini başının arkasından öptüğünü iddia etmişti. Flores, Biden’ın kendisine arkadan yaklaşarak ellerini omuzlarına koyduğunu, saçlarını koklayıp “başının arkasına büyük, yavaş bir öpücük kondurduğunu” öne sürmüştü.

Lucy Flores arkasında Biden ile.

Biden: “Uygunsuz bir davranışım olmadı”

2009-2017 yılları arasında Barack Obama’nın başkan yardımcılığını yapan Biden ise şimdiye dek uygunsuz bir davranışı olmadığına inandığını söyledi. Biden yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

“Yıllardır yürüttüğüm kampanya çalışmaları ve sosyal hayatımda sayısız kere el sıktım, sarıldım, sevgi, destek ve dayanışma gösterisinde bulundum. Bir kez bile uygunsuz davrandığımı asla düşünmedim. Ancak kadınların yaşadıkları deneyimleri gözden geçirdiği ve erkeklerin dikkat etmesi gerektiğini düşündükleri bir dönemdeyiz ve ben de dikkat edeceğim.”

Demokratik Parti içerisinden kimi isimler kadınları desteklerken kimisi de Biden’ı savundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.