Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Başkan Yardımcısı Pence ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay arasında Twitter’da S-400 atışması

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, NATO’nun 70. kuruluş yıl dönümüyle ilgili Twitter hesabından paylaşımlarda bulunurken, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi alımına ilişkin de sert bir çıkış yaptı:

“Türkiye seçimini yapmalı. Tarihin en başarılı askeri ittifakının önemli bir ortağı olarak kalmak mı istiyor, yoksa ittifakımızı baltalayacak pervasızca kararlar alarak, ortaklığın güvenliğini riske mi atmak istiyor?”

Pence’in tweet’ine yanıt gecikmedi; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da Twitter hesabı üzerinden Pence’in sorduğu soruların benzerini yine İngilizce olarak ABD yönetimine sordu:

“ABD seçimini yapmalı. Türkiye’nin müttefiki olarak mı kalmak istiyor, yoksa NATO müttefikinin düşmanlarına karşı savunmasını baltalamak için terör örgütleriyle güçlerini birleştirerek dostluğumuzu riske mi atacak?”


Mike Pence’in Türkiye’nin NATO ile ilişkisini sorguladığı paylaşımı yaptığı sıralarda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Washington’da Amerikalı mevkidaşı Mike Pompeo ile S-400’lerin alımı da dahil iki ülke arasında son dönemde gerilime neden olan konuları görüşüyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.