Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD-Çin ticaret savaşında sona mı geliniyor: Trump yeni anlaşma için bastırıyor

ABD ve Çin, yaklaşık bir yıldır devam eden ticaret savaşını sona erdirecek anlaşmaya çok yakın. ABD Başkanı Donald Trump bir kez daha Çin Başbakan Yardımcısı Liu He ile görüşecek.

İki gündür başkent Washington’da bulunan Liu He Trump’tan önce Hazine Bakanı Steven Mnuchin ile bir araya geldi. İkilinin yeni bir ABD-Çin ticaret anlaşmasının taslağı üzerinde anlaşmaya yakın oldukları söyleniyor. Taslak hakkında bilgi sahibi olanlara göre, yeni anlaşmayla Amerikan şirketleri Çin’de şirket sahibi olacak. Taslağa göre, Çin’in de ABD’den aldığı malların miktarını 2025’e kadar artırması öngörülüyor. Anlaşmaya varılamayan konu ise, iki ülkenin son bir yılda birbirlerine yükledikleri 360 milyar dolar tutarındaki vergiler.

Eğer anlaşma sağlanırsa, iki ülke liderinin imza atacağı bir tören yapılacak. Bu törenin tarihi de bugünkü Trump-Liu He görüşmesinde belli olabilir. Çin, törenin üçüncü bir ülkede yapılmasını istiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.