Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’daki seçimler usulsüz, 13-14 bin oyla kimse kazandım diyemez

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’nın başkenti Moskova’ya hareketi öncesi Atatürk Havalimanı’nda açıklama yaptı. Erdoğan, İstanbul seçimlerine ilişkin “Usulsüzlükler bazı değil, neredeyse bütünü usulsüz” dedi.

Erdoğan şunları söyledi:

“Usulsüzlüklerin neredeyse tamamı usulsüz. Bu işin seçim süreci bitti. Bundan sonraki yargı sürecidir. YSK, özellikle tüm siyasi partiler için, tüm halkımızın özellikle demokratik haklarını hukuk çerçevesinde koruma zorunluluğumuz var. ‘Biz burada organize suçların işlendiğini gördük, görüyoruz’ diyorlar. Biz de organize bazı suçların işlendiğini görüyoruz. Usulsüzlükler bazı değil, neredeyse bütünü usulsüz.”

“13-14 bin oyla kimse kazandım diyemez”

Erdoğan’a göre usulsüzlükler kameralar tarafından da tespit edildi:

“Bazı televizyon, kamera tespitleri var. Nerede, ne gibi yolsuzluklar yapılmış, boş alanlarda, tarlalarda, adreslerde nasıl oy kullanılmış görmekteyiz. Bütün bunlarla bu adımları atacağız. Geçmişte Yalova’da, Ağrı’da bunların örnekleri var. ABD’de yüzde 1 gibi sıkıntılı oy olsa seçimin yenilenmesine gidiyorlar. 13-14 bin oy farkla kimsenin kazandım deme hakkı yoktur. Örgütlü mücadelenin içinde savcılıklara duyurular var, savcılıklar da bu delillere dayanarak gereğini yapacaktır. Bir de sandıklarda hırsızlıklar var. Temennim odur ki, en ideal şekilde noktayı koyarız.”

“İstanbul haklına teşekkür etmekten daha doğal ne olabilir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisi ve AKP adayı Binali Yıldırım’ın resimlerinin bulunduğu afişlerle ilgili olarak da şöyle konuştu:

“Yasalara ters bir pankart asılmadıktan sonra kimsenin diyecek bir şeyi yoktur. Niçin ‘Teşekkürler İstanbul’ pankartları asıldı tartışması yaşanıyor. Bir seçim geçilmiş, İstanbul haklına teşekkür etmekten daha doğal ne olabilir. Ama bütün mesele, YSK’nın son noktayı koyduğu andır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.