Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekrem İmamoğlu’nun Büyükçekmece ziyaretinden Fırat Fıstık’ın izlenimleri

Kamera/Kurgu: Sahra Atila

İstanbul’da oy sayımlarına yapılan itirazlar devam ederken Ekrem İmamoğlu, bugün tartışmaların odağında yer alan Büyükçekmece’ye gitti. İmamoğlu hazırlanan kürsü yerine otobüsün üzerine çıktı ve Büyükçekmece’nin hedef haline getirilmesine “Emniyetimizi, polisimizi yormayın. Kapı kapı gezip insanları tedirgin etmeyin” diye itiraz etti.

İmamoğlu, 14.30’da CHP Seçim Koordinasyon Merkezi’nde (SKM) yaptığı açıklamanın ardından altıncı kez Büyükçekmece Belediye Başkanı seçilen Hasan Akgün’ü tebrik etmek için yola çıktı.

Büyükçekmece’nin önemi

Büyükçekmece’nin hem İmamoğlu için hem de 31 Mart Yerel Seçimleri için bir anlamı var. Geçtiğimiz dönemde Beylikdüzü Belediye Başkanlığı görevini yürüten İmamoğlu bir nevi Büyükçekmecelilerin komşusu. İlçenin 31 Mart Yerel Seçimleri için önemi ise oy sayımlarına yapılan itirazların odağında yer alması.

AKP’li yetkililer Büyükçekmece’de seçim için 11 bin 186 kişinin usulsüz şekilde kaydedildiğini iddia ediyor ve seçimin yenilenme talebini buna dayandırıyor. CHP ise zaten seçim sürecinden önce itiraz yaptıklarını, 5 bin 862 seçmen hakkında itirazlarının kabul edildiğini söylüyor. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven’in 22 Ocak’ta yaptığı “Mükerrer seçmen de sahte seçmen de hayali seçmen de yok” sözü bunu destekler nitelikte.

Bütün bu hadiseler yaşanırken İmamoğlu, SKM’den yola çıktıktan sonra bir Karadeniz lokantasındaki kısa bir yemek molasının ardından soluğu ilçede alıyor. İmamoğlu’nun çalışma arkadaşlarının hepsi, kendi aralarında yaptıkları konuşmalarda mazbatanın yarın verileceğini konuşuyor. Kendilerinden eminler, İmamoğlu’nun da emin olduğu gibi.

Kürsüden otobüse

İlçeye varmamızla birlikte Büyükçekmece halkı İmamoğlu’na hücum ediyor. Zorlukla belediye binasına giren İmamoğlu, mazbatasını yeni alan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile kısa bir görüşme yapıyor. Belediye merdivenlerine koyulan kürsü ve basına ayrılan kısım Büyükçekmeceliler tarafından doldurulunca İmamoğlu’nun konuşacağı adres otobüsün üstü oluyor.

İmamoğlu, Büyükçekmece, Beylikdüzü ve Küçükçekmece belediye başkanlarıyla birlikte otobüsün üstünde konuşmaya başlıyor. Önceki programların aksine mikrofon doğrudan İmamoğlu’na bırakılıyor.


“16 milyon insanın oyu tek”

“İstanbul’un umudu İmamoğlu” sloganlarının ardından İmamoğlu konuşmaya başlıyor: “Birileri, başarısızlıklarına kılıf uydurmak istiyor olabilir. Beni ilgilendirmiyor. Biz, bu şehre hizmet etmeye geldik.” Kimseyi ayrıştırmayacağının altını ısrarla çizen İmamoğlu, “Sandık işi bitti. O sandıktaki 16 milyon insanın oyunu tek görüyorum. Ve bu şehirde, hepinize, bana göre dünyaya örnek bir sözü hatırlatıyorum: ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.’ Bu kadar basit. Biz, bugüne kadar şunu söyledik. Artık kimse birbirinin inancını, vatan sevgisini ölçmeye çalışmasın. Herkes bu vatanı çok seviyor. Daha güzel şeyler üreteceğiz” diyor.

Büyükçekmece, oy sayım tartışmalarının odağında yer alıyor demiştik. İmamoğlu bitirirken; buradaki tartışmalara ve sabah polisin binaları gezerek seçmenlere ne zaman taşındıklarını sormasına ucundan da olsa değiniyor: “Başka çabalara gerek yok. Emniyetimizi, polisimizi yormayın. Kapı kapı gezip insanları tedirgin etmeyin. Biz, bu şehirde, devletimizin seçimle ilgili gerekli kurumların teminatlarıyla seçime girdik. O bakımdan insanların zihnini bulandırmaya gerek yok.”


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.