Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de ekonomik eşitsizlikleri kuvvetle eleştiren Bernie Sanders 2017 yılında çok satan kitapları ve müzik albümüyle servetini arttırdı

ABD’de kendisini “demokratik sosyalist” ilan eden ve servet eşitsizliğini ahlaki anlamda en büyük tehlike olarak tanımlayan Vermont Senatörü ve Demokrat Parti ABD Başkan aday adayı olan Bernie Sanders’in ufak çaplı bir servete sahip olduğu ortaya çıktı. 77 yaşındaki Sanders’in serveti bestseller olan dört kitabının ve folk müzik albümünün telif gelirleriyle tırmanışa geçti.

Bernie Sanders

2016 yılında Washington Post’un yayınladığı habere göre, Sanders en yoksul 19. senatör olarak biliniyordu. Ancak 2016’dan bu yana Sanders’in ABD çapında özellikle gençler arasında popülaritesi arttı. O tarihten bu yana Sanders çok satanlar listesine giren dört kitap yayınladı. Sanders’in servet birikimi gerçekleştirmesinde bu kitap satışlarının etkili olduğu söyleniyor. Sanders New York Times’a verdiği demeçte “Kitaplarım çok satıyor; eğer kitabınız çok satanlar arasındaysa siz de bir milyoner olabilirsiniz” dedi.

Serveti yaklaşık 2 milyon dolar

Celebrity Net Worth’a göre Sanders’in serveti şu anda kabaca 2 milyon dolar civarında. Bunun temel olarak kitap gelirleri, imtiyaz hakları ve davet edildiği konuşmalardan aldığı paralardan oluştuğu tahmin ediliyor. Senatörlerin aldığı yıllık toplam ücretin 174.000 dolar olduğu biliniyor.

Sanders Where We Go From Here adlı kitabından da 505.000 dolar elde etti. İkinci olarak Sanders, 1987 yılında siyasi şarkılardan oluşan bir folk albümü yaptı. Sanders, We shall overcome (Üstesinden geleceğiz) adlı albümden 2017 yılında 2.520.60 dolar kazandığını açıkladı. Toplam bedeli 1.5 milyon dolara yaklaşan üç evi olduğu bilinen Sanders’in ayrıca, emeklilik gelirleri ve eşiyle beraber sahip olduğu ortak hesapları da var.

77 yaşındaki Sanders, 2020’de yapılacak başkanlık yarışı için Demokrat Parti’den adaylığını açıklarken, saat başı çalışma ücretinin asgari 15 dolar olması, harçsız üniversite ve kolej hakkı gibi vaatlerde bulunmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.