Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Büyük Okyanus’a düşen Japonya’ya ait F-35 savaş uçağının parçalarına ulaşıldı, pilot halen kayıp

Japon Hava Kuvvetleri’ne bağlı bir F-35 savaş uçağı, dün akşam kalkış yaptıktan bir süre sonra radardan kayboldu. Başlatılan arama-kurtarma çalışmaları sonucunda uçağa ait parçalar Büyük Okyanus’ta bulunurken pilota henüz ulaşılamadı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Japonya Savunma Bakanlığı; Salı günü akşam saatlerinde Misawa kentinden yerel saatle 19:00 civarında kalkış yapan F-35 savaş uçağının yarım saat sonra Misawa Hava Üssü’nün 135 kilometre doğusunda radardan kaybolduğunu duyurdu.

Yapılan arama-kurtarma çalışmaları sonucunda uçağa ait parçalar Büyük Okyanus’ta bulundu. Henüz ulaşılmayan pilotu arama çalışmaları ise devam ediyor.

Japonya Hava Kuvvetleri’nin elindeki diğer F-35’lerin uçuşlarını geçici olarak durdurduğu da açıklandı.

Japonya toplam 147 F-35 savaş uçağı almak için sipariş vermişti. Kaza sonucu düşen F-35 uçağının ABD’den bir yıl önce satın alınmıştı. Japonya Hava Kuvvetleri’nin envanterinde henüz 12 adet F-35 uçağı bulunuyor.

Öte yandan bu olay; geçtiğimiz Eylül ayında ABD’ye ait bir F-35 uçağının düşmesinin ardından, F-35’lerin dahil olduğu ikinci vaka olarak kayıtlara geçti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.