Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Brexit yine ertelendi: İngiltere 31 Ekim’e kadar AB üyeliğine devam edebilecek

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılık tarihi yine ertelendi. AB üyesi 27 ülkenin devlet ve hükümet başkanları ile İngiltere Başbakanı Theresa May’in üzerinde uzlaştığı yeni takvime göre İngiltere 31 Ekim’e kadar Birlik üyeliğine devam edebilecek. AB liderleri bu altı aylık ek süre zarfında İngiltere’nin Brexit anlaşmasını onaylaması halinde ayrılık tarihinin öne çekilmesine de onay verdi.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, İngiltere’den bu süreyi iyi kullanmasını istedi. İngiltere’nin halihazırdaki anlaşmayı yeniden oylayabileceğini, stratejisini yeniden gözden geçirebileceğini ya da AB’den ayrılmaktan vazgeçebileceğini belirten Tusk “Lütfen bu zamanı boşa harcamayın” dedi.

İngiltere Başbakanı May’in AB ile vardığı Brexit anlaşmasının parlamentoda onaylanması için Brüksel’in Londra’ya tanıdığı ek süre bu cuma doluyordu. Parlamento anlaşmayı daha önce üç kez reddettiği için, bu erteleme kararı alınmasaydı İngiltere Birlik’ten anlaşmasız ayrılacaktı.  

Theresa May erteleme kararı ertesinde, AB ile vardığı Brexit anlaşmasına bir an önce parlamento onayı almaya çalışarak Birlik’ten en kısa zamanda çıkmaya çalışacağını söyledi. May “Mayısın ilk üç haftası içinde anlaşmanın parlamentoda onaylanması halinde, Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılmamıza gerek kalmaz” dedi.

Ana muhalefetteki İşçi Partisi ile Brexit sürecinin geleceğini belirlemek üzere müzakerelere devam eden May bugün parlamentoya anlaşmayla ilgili açıklama yapacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.