Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Antalya’da CHP’ye “ses kaydı” operasyonu: Muhittin Böcek’in yeğeni ile CHP Antalya Seçim Koordinatörü gözaltına alındı

Antalya polisi bu sabah yaptığı operasyon ile, seçimi kazanıp Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olan CHP’li Muhittin Böcek’in yeğeni Cemil Böcek ile CHP Antalya Seçim Koordinatörü Yusuf Meriç, Böcek’in yakın çalışma arkadaşlarından Cem Oğuz, internet üzerinden tv yayını yapan Kanal Antalya’dan Doğukan Demirkaya ile Batuhan Gül, ayrıca Cem Özgür Yaman ve Niyazi Ateş’i gözaltına aldı.

Antalyalı gazeteci Bünyamin Tokmak’ın verdiği bilgiye göre gözaltı gerekçesi, Antalya’nın önceki belediye başkanı AKP’li Menderes Türel’in eşi Ebru Türel’in seçim öncesi propaganda döneminde sosyal medyaya yansıyan konuşmaları nedeni ile “özel hayatının gizliliğinin ihlal edildiği” iddiası.

Ses kayıtlarında, Ebru Türel olduğu öne sürülen bir kadının, belediye çalışanı olduğu öne sürülen birtakım kişilere otobüse biniş kartları dağıtıp, “Şimdi biz ne yapacağız, otobüs kartlarımız geldi, size bunları vereceğim, otobüslere bineceksiniz. Bineceksiniz, konuşacaksınız, ineceksiniz. Erkekler de kahvelere gidip bunları konuşacak. Peki neyi konuşacaksınız? Mesela, PKK’lılar CHP’lilerin listesinde. Ya bunlar seçilirse ya adam baksana eşbaşkanları bundan sonra İstanbul’u, Ankara’yı HDP yönetecek diyor. Tehdit ediyor. Bunları söyleyeceksiniz, lafları yazın. Tamam mı” sözleri yer alıyordu.

Polisin araştırma kapsamında, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve oğlu Gökhan Böcek’in de ifadesini alacağı söyleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.