Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Antalya’daki “ses kaydı” operasyonunda CHP’liler serbest bırakıldı, AKP İl Yönetim Kurulu Üyesi’nin yeğeni tutuklandı!

Antalya polisi bu sabah yaptığı operasyon ile seçimi kazanıp Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olan CHP’li Muhittin Böcek’in yeğeni Cemil Böcek ile CHP Antalya Seçim Koordinatörü Yusuf Meriç, Böcek’in yakın çalışma arkadaşlarından Cem Oğuz, internet üzerinden televizyon yayını yapan Kanal Antalya’dan Doğukan Demirkaya ile Batuhan Gül, ayrıca Cem Özgür Yaman ve Niyazi Ateş’i gözaltına almıştı.

Antalyalı gazeteci Bünyamin Tokmak’ın verdiği bilgiye göre gözaltı gerekçesi, Antalya’nın önceki belediye başkanı AKP’li Menderes Türel’in eşi Ebru Türel’in seçim öncesi propaganda döneminde sosyal medyaya yansıyan konuşmaları nedeni ile “özel hayatının gizliliğinin ihlal edildiği” iddiasıydı.

Ses kayıtlarında, Ebru Türel olduğu öne sürülen bir kadının, belediye çalışanı olduğu öne sürülen birtakım kişilere otobüse biniş kartları dağıtıp, “Şimdi biz ne yapacağız, otobüs kartlarımız geldi, size bunları vereceğim, otobüslere bineceksiniz. Bineceksiniz, konuşacaksınız, ineceksiniz. Erkekler de kahvelere gidip bunları konuşacak. Peki neyi konuşacaksınız. Mesela, ‘PKK’lılar CHP’lilerin listesinde. Ya bunlar seçilirse ya adam baksana eşbaşkanları bundan sonra İstanbul’u, Ankara’yı HDP yönetecek’ diyor. Tehdit ediyor. Bunları söyleyeceksiniz, lafları yazın. Tamam mı” sözleri yer alıyordu.

Gözaltına alınanlardan Cem Oğuz, Cem Özgür Yaman, Yusuf Meriç ve Batuhan Gül, akşam saat 20.00 sıralarında savcılıktan serbest bırakıldı. Kalan üç kişiden Doğukan Demirkaya ve Cemil Böcek tedbirli olarak, Niyazi Ateş ise tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Saat 21.30 civarında ise Doğukan Demirkaya ile Cemil Böcek adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken Niyazi Ateş tutuklandı.

Gazeteci Bünyamin Tokmak’ın verdiği bilgiye göre Niyazi Ateş, AKP Antalya İl Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Ateş’in yeğeni. Belediye şirketi Aldaş’ta mühendis olarak çalışan Niyazi Ateş, AKP’li Menderes Türel’in Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde işe alınmış. Ateş’in ifadesinde,  Menderes Türel’in eşi Ebru Türel’in belediye çalışanlarıyla yaptığı toplantıyı kastederek, “Ben o toplantıda vardım. Ancak toplantıda ses kaydı alınmasın diye bir uyarıda bulunulmadı ve telefonlar toplanmadı. Ama ses kaydını ben almadım. O toplantıdakilerden birisi almış olabilir” dediği konuşuluyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.