Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski asker yeni belediye başkanı eşcinsel Pete Buttigieg, 2020 ABD başkanlık seçimleri için aday adayı

Indiana eyaletinin küçük bir kenti olan South Bend’in Demokrat Partili Belediye Başkanı Pete Buttigieg, 2020 başkanlık seçimi için Demokrat Parti’den aday adaylığını Indiana’da düzenlediği bir mitingde açıkladı.

37 yaşındaki Buttigieg, 100 bin kişinin yaşadığı South Bend’de ikinci dönem belediye başkanlığını yürütüyor. Başkanlığa aday adaylığını açıkladığı konuşmasında Buttigieg, “Amerika iyimserliğimizi ve cesaretimizi hak ediyor” dedi. 

Afganistan’da görev yapan eski bir asker ve eşcinsel olan Buttigieg, kendisini siyasi yelpazenin geneline hitap edebilen bir reformist olarak tanıtıyor. Bu hafta önseçimin ilk ayağının gerçekleşeceği Iowa ve New Hampshire’da çalışmalara başlayacak olan Buttigieg, bazı anketlerde Demokratların 20 aday adayı arasında Bernie Sanders ve henüz adaylığını açıklamamış olan Joe Biden’ın ardından üçüncü sırada görünüyor. 

İlerlemeci programıyla dikkat çeken Buttigieg, bu yılın başından beri 7 milyon dolar bağış toplamayı başardı. Bağış toplama kulvarında ise Demokrat adaylar arasında 18 milyon dolarla 2016’daki önseçimlerde Hillary Clinton’a kaybeden Bernie Sanders lider.

NBC News/Wall Street Journal’ın 900 kişiyle yapılan anketine göre, çoğunluk bir LGBT bireyin başkan adayı olmasından şikayetçi değil. Ankete katılanların yüzde 54’ü bir LGBT bireyin adaylığından herhangi bir rahatsızlık duymayacağını, yüzde 14’ü de heyecanlanıp sevineceğini dile getirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.