Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Seyşeller Devlet Başkanı okyanusların korunması için sualtından çağrı yaptı

Seyşeller Devlet Başkanı Danny Faure, sualtından tarihi bir çağrı yaparak okyanusların korunması için daha fazla önlem alınmasını istedi. Faure konuşmasını, deniz yüzeyinin 121 metre altında, bilimsel araştırmalar için kullanılan bir denizaltıda yaptı.

Seyşeller Devlet Başkanı Faure tarihi çağrısı için denizin dibine inmeye hazırlanıyor.

İşte Faure’nin konuşmasından öne çıkanlar:

“Okyanuslar gezegenimizin çarpan mavi kalbidir. Denizlerin hepimizle özel bir ilişkisi var. Okyanuslar dünyamızı hayatta tutuyor. Bizleri hayatta tutuyor. Ancak denizlerimiz şu ana kadar eşi benzeri görülmemiş bir tehditle karşı karşıya. Okyanuslarımız kocaman, yeryüzünün neredeyse yüzde 70’ini kaplıyor. Ama iklim değişikliği, aşırı avlanma ve kirlilik değişikliği sebebiyle denizlerimizi tehlikeye attık. Kararlı ve koordineli, uluslararası bir eylem planına ihtiyacımız var.”

Afrika kıtasının doğusunda, Hindistan’ın güneyinde yer alan bir ada devleti olan Seyşeller için tehdit büyük, zira adalardan oluşan ülke, iklim değişikliği sebebiyle yükselecek olan deniz seviyesi sebebiyle yok olma tehlikesi ile karşı karşıya.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.