Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Mızraklı mazbatasını aldı

Diyarbakır’da 31 Mart Yerel Seçimlerinde HDP’den Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Dr. Selçuk Mızraklı, bugün il seçim kuruluna giderek mazbatasını aldı.

Yerel seçimlerde Diyarbakır’da yüzde 62,9 oy alarak Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen HDP Diyarbakır Milletvekili Dr. Selçuk Mızraklı, seçimden 15 gün sonra mazbatasını aldı. HDP milletvekilleri Musa Farisoğulları, Dr. Semra Güzel, Eş Başkan Hülya Alökmen Uyanık ve HDP’den seçilen ilçe belediye eş başkanları ve meclis üyeleriyle il seçim kuruluna giden Mızraklı, mazbatasını aldıktan sonra şöyle konuştu: “31 Mart tarihinde halk kararını vermişti. Ancak halkın kararına rağmen mazbatalar verilmedi. Bugün itibariyle mazbatalarımızı aldık. Seçim sürecinden bugüne kadar bize destek olan Diyarbakır halkına teşekkür ediyoruz.”

Mızraklı ve beraberindekiler daha sonra, görevi devralmak için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne gitti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.