Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Vergisiz patates ithalatının süresi 31 Mayıs’a kadar uzatıldı

Resmi Gazete’nin 11 Mart 2019 tarihli nüshasında yayınlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı “Patates İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Karar” ile 20 Nisan 2019’a kadar, hiç gümrük vergisi almadan, 200 bin ton patates ithal edilmesine karar verilmişti. Resmi Gazete’de bugün yayınlanan yeni bir cumhurbaşkanlığı kararı ile ithalatın süresi 31 Mayıs 2019’a kadar uzatıldı.

Patates, yükselen fiyatı nedeni ile kuru soğan ile birlikte hükümetin hedefindeki iki sebzeden biriydi. Hükümet patates ve soğan fiyatlarındaki artıştan, önce spekülatörleri sorumlu tutup işi depo basmaya kadar vardırmış, sonra da başta patates ve kuru soğan olmak üzere halka ucuz meyve ve sebze temin edebilmek için yerel seçim öncesi İstanbul ve Ankara’da tanzim satış noktaları açmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.