Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Başkanı Trump’ın Rusya ile işbirliği yapıp yapmadığını soruşturan Mueller Raporu kamuoyuna açıklandı

ABD Başkanı Donald Trump ve seçim kampanyası ekibinin Rusya’yla işbirliği yapıp yapmadığını araştıran eski FBI Başkanı ve Özel Yetkili Savcı Robert Mueller’in raporu kamuoyuna açıklandı. Sansürlü olarak açıklanan raporla ilgili Trump, “Oyun bitti” dedi.

Trump, rapor açıklandığı sırada ünlü “Game of Thrones” dizisinden ilham alınmış bir görsel içeren tweet paylaştı. Tweette “Adaleti engelleme yok, işbirliği yok. Nefret edenler ve radikal sol demokratlar için OYUN BİTTİ.” ifadeleri yer aldı. Trump daha önce soruşturmayı bir “cadı avı” olarak nitelendirmişti.

Adalet Bakanı William Barr rapor açıklanmadan önce basın toplantısı düzenledi ve “Rusya’yla işbirliğine ve Trump’ın adaletin tesisini engellediğine dair kanıt yok” dedi.

ABD Adalet Bakanı William Barr rapor açıklanmadan önce basın toplantısı düzenledi.

Barr raporun, Rusya’nın 2016’daki başkanlık seçimlerine müdahale etmeye çalıştığı tespit ettiğini söyledi ancak Trump’a yönelik kanıt bulunamadığını belirtti. Soruşturmanın başındaki Robert Mueller’in Kongre’de ifade vermesine hiçbir itirazı olmadığını vurgulayan Barr, rapordan hiçbir bölümün Beyaz Saray’ın isteğiyle çıkartılmadığını söyledi.

Raporun bugüne dek sadece, Barr’ın yayımladığı 4 sayfalık özeti biliniyordu. Raporun tamamını buradan indirebilirsiniz.

Mueller Raporu nedir?

Rapor 22 aylık bir soruşturmanın sonucunda hazırlandı ve Rusya ile Trump’ın seçim kampanyası ekibi arasındaki işbirliği iddialarını inceledi.

Özel Yetkili Savcı Robert Mueller.

Soruşturmada, Trump’ın, adaleti engellemeye çalışıp çalışmadığı da incelendi.

Soruşturma sonucunda biri Trump’ın eski danışmanıyla 12 Rusya vatandaşı dahil olmak üzere toplam 30 kişiye suçlama yöneltildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.