Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sınır Tanımayan Gazeteciler’in Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi: Türkiye 180 ülke arasında 157. sırada

Sınır Tanımayan Gazeteciler bu yılın Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’ni yayınladı. Endeks, çoğulculuk, basın bağımsızlığı, yasal çerçevelerin kalitesi ve gazetecilerin güvenliğine dayalı olarak 180 ülkede ve bölgede basın özgürlüğünün bir fotoğrafını veriyor.

Kuzey Avrupa ülkeleri bu yıl da kendine üst sıralarda yer bulurken Türkiye, 180 ülkenin arasında 157. sırada.

Raporda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın medyada kendisini eleştirenlere yönelik “cadı avı” yürüttüğü, yetkililerin geride kalan çoğulculuğu da ortadan kaldırmaya çalıştığı, internet sitelerinde ve sosyal medyada sansürün görülmemiş seviyelere ulaştığı belirtiliyor.

Türkiye’nin dünyanın en büyük gazeteci hapishanesi olduğunun hatırlatıldığı raporda, uzun tutukluluk sürelerinin yeni bir “norm” haline geldiği ve cumhurbaşkanının olağanüstü yetkilere sahip olduğu “Yeni Türkiye”de hukukun üstünlüğünün “solmakta olan bir hatıra” olduğu da dile getirilenler arasında.

Raporun tamamına şuradan erişebilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.