Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bangladeşli medrese öğrencisi şikayetçi olduğu tacizci müdürün emriyle yakılıp öldürülmüş

Bangladeş’te, öğrencisi olduğu medresede maruz kaldığı cinsel tacizi polise şikayet ettikten sonra gaz yağı dökülerek yakılan 18 yaşındaki Nusret Cihan Rafi’nin öldürülmesi emrini, genç kadını taciz eden müdürün verdiği ortaya çıktı.

19 yaşındaki Nusret Cihan Rafi ölmeden önce “Bu suçla son nefesime kadar savaşacağım” demişti.

Rafi, 27 Mart’ta polise giderek medresenin müdürü Mevlana Siraj Ud Dula hakkında şikayette bulundu ve müdürün kendisini odasına çağırarak elle taciz ettiğini anlattı. Rafi durumu okuldaki öğretmenlere de anlattığını ancak kendisinden sessiz kalmasını istediklerini söyledi. Polis ise genç öğrencinin ifadesini rızası olmadığı halde videoya kaydetti, ardından da görüntüleri yerel medyaya sızdırdı. Video kaydında Rafi’nin yüzünü elleriyle gizlemeye çalıştığı, ifadesini alan polisin ise şikayeti “Büyütecek bir şey yok” diye küçümsediği ve ellerini yüzünden çekmesini istediği görülüyor.

Şikayet üzerine müdür tutuklanırken, 6 Nisan günü Nusret Cihan Rafi medresenin çatısında bir grup tarafından saldırıya uğradı. Üzerine gaz yağı dökülerek ateşe verilen Rafi, vücudunun yüzde 80’i yanmış halde hastaneye kaldırıldı. Dört günlük yaşam savaşı sonunda genç kadın 10 Nisan’da hayatını kaybetti.

Rafi’nin öldürülmesi sonrasında sorumluların cezalandırılması talebiyle günlerdir protesto gösterileri düzenleniyor.

Ülke genelinde protesto gösterilerine neden olan cinayet sonrasında, aralarında Rafi’nin sınıf arkadaşlarının da bulunduğu 17 kişi tutuklandı. Polis tutuklulardan birinin saldırı emrini medresenin müdürü Mevlana Siraj Ud Dula’nın verdiğini itiraf ettiğini duyurdu. Soruşturmayı yürüten müfettiş Muhammed İkbal’in açıklamasına göre Dula, öğrencilerinden Rafi’ye şikayeti geri alması için baskı yapmalarını, eğer kabul etmezse öldürmelerini söylemiş.

Rafi hastanede yaşam mücadelesi verirken, cep telefonuyla bir video kaydı oluşturarak Dula hakkındaki suçlamalarını yinelemiş, “Bu suçla son nefesime kadar savaşacağım” demişti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.