Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’ndan Maltepe mitingi için mesaj: “Seçim kutlaması değil, parti bayrakları olmayacak”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, pazar günü saat 14.00’te Maltepe’de İstanbullular ile buluşacak.

İmamoğlu, önceki gün Çağlayan Adliyesi’ne giderek İl Seçim Kurulundan mazbatasını almış, aynı gün yapılan devir teslim töreniyle birlikte de İBB Başkanlığı koltuğuna oturmuştu.

“Seçim kutlaması değil”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun basın sözcüsü Murat Ongun pazar günü gerçekleştirilecek buluşma için bir açıklama yaptı.

“İBB Başkanlığı olarak bir seçim kutlaması değil, başkanımızın ‘İstanbul İttifakı’ diye tanımladığı tüm İstanbulluların kucaklaşacağı, birlikte eğleneceği bir buluşma düzenliyoruz” diyen Ongun, miting için İmamoğlu’nun tek bir talebi olduğunu dile getirdi:

Parti bayrakları olmayacak

“Seçim atmosferinden biraz kurtulmak, biraz birlikte eğlenebilmek için, ‘İstanbul’a yeni başlangıç’ diye adlandırdığımız bu mitinge her siyasi partiden, her düşünceden tüm İstanbulluları bekliyoruz. Miting için tek bir talebimiz var: Vatandaşlarımız hiçbir siyasi partinin sembolünü, bayrağını, rozetini, flamasını getirmesinler. Lütfen herkes sadece Türk bayrağıyla alana girsin. Zaten biz de bayrak dağıtacağız.”

Mitinge İstanbul’un tüm ilçe belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri ile tüm partilerin il başkanları ve yöneticileri de davet edildi.

Ongun, ”Neden Yenikapı değil de Maltepe” sorusuna ise ”İlk olarak Yenikapı miting alanında yapmayı planladık. Ama daha önceden Yenikapı miting alanı çevresinde organize edilen uluslararası bazı etkinlikler var. Örneğin, bisiklet yarışı var. O vesileyle Yenikapı miting alanının kullanılması mümkün olmadı” yanıtını verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.