Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’nun Maltepe mitingi: “İstanbul’a Yeni Bir Başlangıç”

31 Mart Yerel Seçimleri sonrası İstanbul’da en çok oyu alarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan ve mazbatasını 17 gün sonra alan Ekrem İmamoğlu bugün Maltepe’de düzenlediği mitingde halkla buluştu.

İmamoğlu’nun Maltepe’de gerçekleştirdiği miting 14.00’te başladı. İmamoğlu’nun konuşmasından satırbaşları ise şöyle:

“31 Mart İstanbul yerel seçimleri tarihe geçmiştir. Bu seçimden herkesin, özellikle de siyasetçilerin alacağı dersler vardır. Bu seçimden çıkan üç temel dersi hatırlatmak istiyorum. Birincisi; siyaset her koşulda sevgi, saygı, centilmenlik içinde yapılmalıdır. Bu centilmenlikten asla vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. İkincisi; siyasetin amacı insanların mutluluğudur. Siyaseti öncelikle bu sorumlulukla düşünüp davranmalıyız. Üçüncüsü; herkesin dünya görüşü, değerleri, inançları farklı olabilir ama bunları çatıştırmanın adı asla siyaset değildir. Bu dersi hiç kimse unutmasın. Siyaset her şeyden çok çözüm üretme işidir.”

“31 Mart İstanbul seçimlerinin oy sayma işlemi 17 gün sürdü. 17 günde yaşananlar bu ülkeye yaşatılmak istenenler hakkında çok şey yazılacak, biliyorum. Bugün itibariyle hepsini bir kenara bırakarak, işimize, tüm İstanbullulara hizmete odaklanmış durumdayım. Ancak şurası çok iyi anlaşılmalı; 17 gün boyunca yaşanan, kısmen bugün yaşanmaya devam eden gelişmeler var. Milletçe bir demokrasi sınavından geçtiğimizi düşünüyorum. Milletimi bu demokrasi sınavını sükûnetle, hassasiyetle, başarıyla geçmiştir.”

“Ne yazık ki bir yanımız keder dolu, şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Terörü lanetliyorum, birliğimiz bütünlüğümüz daim olsun. Bir millet sevinçte ve kederde ortak oluyorsa millettir. Hiçbir seçim vatandaşlar arasındaki gönül köprülerini yıkmamalıdır. Bunu sağlamak da öncelikle siyasetçilerindir. Önemli olan seçimlerden önce de ağır sözlerden uzak bir siyaset yapabilmektir. O seçimden millet kazançlı çıkmaz. Bir sözle kalpleri kırarsınız ama binlerce sözle kazanamazsınız. Ben seçimleri değil sizlerin kalplerini kazanmayı yeğlerim.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.