Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Maltepe buluşmasından Fırat Fıstık’ın izlenimleri: İmamoğlu’nun her şeyi “yeni”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yeni bir başlangıç” adı verilen buluşmada, yüz binlerce İstanbullu ile Maltepe’de bir araya geldi. Sahnede çocuklarla kucaklaşan İmamoğlu’nun Maltepe’de defalarca tekrarladığı sihirli sözcüğü “yeni”ydi.

Maltepe buluşmasının, bir seçim kutlaması değil, İstanbulluları bir araya getiren, birlikte eğlenmelerini sağlayan bir miting olacağı önceden duyurulmuştu. Öyle de oldu. Program Anadolu Ateşi’nin gösterisiyle başlarken, alışıldık CHP mitinglerinde hiç görmediğimiz anlar yaşandı. Bunlardan bir tanesi şüphesiz mehter takımı, diğeri ise İmamoğlu ailesiyle birlikte sahneye çıkarken okunan duaydı.

Erdoğan’ın Yenikapı mitinglerindeki dua, bu kez İmamoğlu’nun Maltepe mitinginde okundu.
İmamoğlu ailesi kürsüde…

Her yerde İBB vurgusu

Miting alanındaki yüz binlerce insan hiçbir parti bayrağı taşımazken, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş formalarıyla gelen onlarca insan göze çarpıyordu. Sahne arkasına baktığımızda, mitingin organizasyonunun neredeyse tamamen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri tarafından üstlendiği görülüyordu. Güvenliği İBB’nin zabıta ekipleri sağlarken, İBB’nin tüm tesislerinde yer alan Hamidiye suları bu kez ücretsiz olarak mitinge gelenlere dağıtılıyordu. Alanda İmamoğlu posteri açılmazken, Atatürk posteri ve Türk bayrağının yanına bir de İBB bayrağı iliştirilmişti.

Alanda görevli İBB zabıtaları…

Sahneye ailesiyle birlikte çıkan İmamoğlu, “Yeni bir başlangıca adım atarken gelecek güzel günleri hep birlikte karşılayalım istedim. Bir şenliğe, bayrama gider gibi el ele, kol kola olalım, mutluluğumuzu hep birlikte paylaşalım istedim. Geldiğiniz için teşekkür ederim” diyerek konuşmasına başladı.

Yeni siyaset, yeni belediyecilik

“Öncelikle siyaset anlayışını, siyaset yapma biçimini değiştirmek zorundayız. Yeni nesil bir siyaseti, siyasetin en yeni sürümünü bu şehre, bu ülkeye hep birlikte hakim kılmalıyız. Hakim kılmak zorundayız” diyen İmamoğlu, İstanbul’da beş temel anlayışı egemen kılacağının sözünü verdi: Yeni nesil siyaset anlayışı, yeni nesil belediyecilik, yeni nesil yerel demokrasi, yeni nesil toplumsal birlik ve yeni nesil yurttaşlık.

“Yeni” siyasetin altını ısrarla çizen İmamoğlu, İstanbul’u 16 milyonla birlikte yöneteceğini, herkesin söz yetki karar hakkını savunacağını dile getirdi.

İmamoğlu’ndan nikah sözü

Oy sayma işleminin 17 gün sürdüğünü vurgulayan İmamoğlu, demokrasi sınavının hassasiyet ve sükûnetle atlatıldığının altını çizdi: “Bugün itibariyle hepsini bir kenara bırakarak işimize, tüm İstanbullulara hizmet sorumluluğuma odaklanmış durumdayım. Başka hiçbir şeyi düşünmüyorum.”

Konuşması sıkça sloganlarla kesilen İmamoğlu’nun gözüne bir ara kürsünün sağında açılan bir pankart çarptı. “Ekrem Abi nikahımızı sen kıyar mısın?” yazılı pankartı okuyan İmamoğlu, Burak ve Tuğçe çiftine nikahlarını kıyma sözü verirken, bir sözü de İstanbullularla paylaştı: “Tüm bayramlarda ulaşımı ücretsiz yapacağım.”

İmamoğlu’nun dikkatini çeken ve kıymak için söz verdiği nikah pankartı.

En çok alkış alan söz ve günün fotoğrafı…

Konuşması boyunca en çok alkışı ise İmamoğlu’nun daha önce de çokça dile getirdiği sözü aldı: “Belediye, kişilere partilere derneklere vakıflara cemaatlere asla hizmet etmeyecek. Buna izin vermeyeceğim.”

Günün fotoğrafı ise İmamoğlu’nun kürsüye çıkan çocuklarla kucaklaşması oldu.

Kılıçdaroğlu’nu unutmadı

Bundan önceki izlenimlerde, haberlerde de dile getirdiğimiz üzere, İmamoğlu hem siyasette yeni, hem de siyaseti yeni yapmaya çabalayan bir isim. Her zamanki sakinliğini binlerce İstanbullunun geldiği Maltepe buluşmasında da sürdüren İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı da es geçmedi ve yine kendi üslubuyla bitirdi: “Saldıranlar benim vatandaşlarım değil, emir alan insanlardı. Yurttaşlarım böyle bir şey yapmazlar. Gülümsemeye devam et, göreceksin aşk bu sefer kazanacak.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.