Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD, Türkiye dahil sekiz ülkenin İran’dan petrol ithalatı muafiyetine son verdi

ABD Başkanı Donald Trump 2 Mayıs’ta bitecek İran’dan petrol ihracatı muafiyetlerini uzatmama kararı aldı. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, ABD, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve müttefiklerinin küresel petrol piyasasına yeterli petrolü tedarik etmede kararlı oldukları belirtildi. Trump’ın kararı ham petrol fiyatlarını yüzde 3 artırdı. ABD’nin kasım ayında yeniden başlattığı İran yaptırımlarından altı ay süreyle muafiyet alan ülkeler arasında Türkiye de bulunuyordu.

ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’la varılan 2015 tarihli Nükleer Anlaşmadan tek taraflı olarak çekilmesinin ardından kasım ayında ABD, İran’ın petrol ihracatına yönelik yaptırımları yeniden yürürlüğe koymuştu. Bununla birlikte Washington, Japonya, Çin, Hindistan, Güney Kore, Tayvan, Türkiye, İtalya ve Yunanistan’a, İran’dan petrol ithal etmeleri için altı ay süre ile muafiyet tanımıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.