Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cezayir’den sonra Fas: Yüzlerce protestocu siyasal adaletsizliğe karşı yürüdü

Cezayir’de şubat ayından bu yana süren sokak protestoları sonucu Abdülaziz Buteflika görevden çekildiğini açıklarken, eylemler bu kez komşu Fas’a sıçramışa benziyor. Eylemciler pazar günü başkent Rabat sokaklarında Hirak hareketinin tutuklu üyelerinin salıverilmesini talep etti. Sosyal ve ekonomik taleplerde bulunan popüler halk hareketi Hirak’ın cezaevindeki üyeleri, 2016 ve 2017 yıllarında Rif bölgesini sarsan eylemlere imza atmış ve 20 yıla varan hapis cezalarına çarptırılmışlardı.

Eylemciler “Tutukluların salıverilmesini istiyoruz” diye bağırırken, tutuklulara destek içeren bir flamanın altında yürüdü. Tutukluların aileleri ile birlikte birçok insan hakları örgütü tarafından çağrı yapıldıktan sonra yüzlerce Faslı “Fas halkının yürüyüşü, siyasal adaletsizliğe son” adıyla düzenlenen yürüyüşe katıldı.

Yürüyüşe katılanlardan Boubaker Al-Jawhari “Siyasal tutuklamaların sona ermesini ve Hirak tutuklularının salıverilmesini talep ediyoruz” dedi. Nisan ayının başında Kazablanka’daki temyiz mahkemesi Hirak hareketinden 42 kişinin cezalarını onamıştı. Bu kişiler hükümet tarafından bölücülükle suçlanıyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.