Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu’na saldırı: Saldırgan AKP üyesi çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara’nın Çubuk ilçesindeki şehit cenazesinde saldıran Osman Sarıgün’ün AKP üyesi olduğu ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu’na saldırdığı iddia edilen Osman Sarıgün AKP üyesi çıktı.

AKP sözcüsü Ömer Çelik, Sarıgün’ün kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini Twitter’dan duyurdu.

Çelik, “AK Parti şiddetin her türlüsüne karşıdır. İlkelerimiz, şiddeti kesinlikle reddetmektedir. Demokratik siyasette şiddete yer yoktur” diye yazdı.

Saldırıyla ilgili olarak, aralarında Osman Sarıgün’ün de bulunduğu altı kişi gözaltına alındı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün öğlen saatlerinde Çubuk’un Akkuzulu Köyü’nde şehit cenazesine katıldı. Jandarma ve polisin de bulunduğu törende önce Kılıçdaroğlu’nu yuhalayan bir grup, sonrasındaki arbedede Kılıçdaroğlu’na tekme ve yumruklarla saldırdı.

Linç girişiminin ardından Kılıçdaroğlu, köyde bulunan bir eve sığındı ve polis korumasına alındı. Kalabalık, Kılıçdaroğlu’nun götürüldüğü evin de çevresini sardı. Bazı kişilerin binaya taş attığı görüldü. Bu esnada “PKK’lılar dışarı” sloganları da devam etti.

Kılıçdaroğlu ardından zırhlı araçla Ankara’ya götürüldü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.