Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeni dönemin ilk İBB Meclis toplantısı canlı olarak yayınlandı

Yeni dönemin ilk İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis toplantısı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yönetiminde 14.00’te başladı. İlk kez belediyedeki bir meclis toplantısı canlı olarak yayınlandı.

İBB Meclis toplantısının canlı olarak yayınlanacağını İmamoğlu şöyle duyurmuştu: “İstanbul’a söz verdim; şeffaflık temel ilkemiz olacak. Her gelişmeyle ilgili kamuoyunu devamlı olarak bilgilendireceğiz, meclis toplantılarımızı herkes izleyebilecek. Bugün yapacağımız ilk meclis toplantısını saat 14.00’te sosyal medya hesaplarımdan canlı olarak izleyebilirsiniz.”

İmamoğlu toplantıda tüm meclis üyeleriyle tek tek tokalaşırken açılış konuşmasına CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınayarak başladı: “Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı bir kurgu saldırıdır. Mutlaka sorumluları bulunmalıdır. Bu saldırı Kılıçdaroğlu’nun şahsına veya CHP’ye yapılmış bir saldırı değil, demokrasiye, millete, cumhuriyetin değerlerine yapılmış bir saldırıdır.”

Meclis toplantısı ve belediyenin bundan sonraki süreci hakkında da konuşan İmamoğlu, “39 belediye başkanının tümü bizim belediye başkanlarımızdır. Ortak hareket etmek için çaba göstereceğiz” dedi.

Mecliste yapılan oylama sonucu başkan vekilliği görevine AKP’li Göksel Gümüşdağ seçildi. Göksel Gümüşdağ 180 oy alırken CHP adayı kuzeni Gökhan Gümüşdağ 131 oy aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.