Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fehmi Koru blogunda yazdı: AKP ve MHP ameliyatla bile ayrılamayacak Siyam ikizleri

Gazeteci Fehmi Koru blogundaki yazısında, Cumhur İttifakı’nın geleceğine dair yapılan değerlendirmeleri ele aldı. İttifakın dağılmayacağını savunan Koru, AKP ve MHP için “Siyam ikizleri” benzetmesi yaptı.

Koru, “MHP liderini hiddetlendirdiği anlaşılan AK Parti ile ittifakın sonuna gelindiği algısı yanlış. Cumhur İttifakı içerisinde yer alan iki parti (AK Parti ile MHP) süreç içerisinde ayrılmaz ikili haline gelmiş durumdalar. Birbirine bağlı doğmuş, iki insanın tek bedende hayatını yaşamak zorunda kalmaya mahkum olmasını getiren ‘Siyam ikizi’ gibi bu iki partimiz. Cerrahi müdahale bile, çoğu kez, Siyam ikizlerini birbirinden ayıramıyor. Ayrılmaları için yapılan ameliyatların çoğu başarılı olamıyor. Devlet Bahçeli’nin endişesi yersiz sizin anlayacağınız. Sebebi açık: İttifakın bozulması, bir sonraki cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti’nin zora düşmesi anlamına geliyor çünkü. AK Parti açısından her şeyden daha önemli olan, bir sonraki cumhurbaşkanlığı seçiminde de sandıktan kendi adayının çıkmasıdır” diye yazdı.

Fehmi Koru’nun yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.