Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

New York sosyetesini dolandıran sahte milyarderin kızı, 15 yıla kadar hapis yatabilir

Alman bir milyarderin kızı olduğunu iddia ederek New York sosyetesine dahil olmasının ardından çok sayıda kişi ve bankayı toplam 200 bin dolar dolandıran Rus asıllı Anna Sorokin, perşembe günü Manhattan’da yargılandığı mahkemece suçlu bulundu. Kendini Anna Delvey ismiyle tanıtan 28 yaşındaki Sorokin, 15 yıla kadar hapis cezası alabilir.

2016’nın Kasım ayından 2017’nin Ağustos ayına kadar bankalardan binlerce dolar kredi çeken ve karşılıksız çeklerle Manhattan’da lüks bir otelde yaşayıp özel jetle seyahat eden Sorokin, yaptığı harcamalar için banka havalesiyle gönderdiğini iddia ediyordu.

İddianameye göre Sorokin aynı zamanda Alman bir milyarderin mirasçısı olduğunu söyleyerek City National Bank’ten 22 milyon dolarlık bir kredi alma teşebbüsünde bulundu. Krediyi “özel bir kulüp açmak” için kullanacağını söyleyen Sorokin, banka yetkililerine yabancı hesaplarda milyonlarca dolar mevduatı olduğunu gösteren sahte belgeler sundu.

Sahte mirasçı aynı zamanda, tüm masrafları üstleneceği bir tatil için arkadaşını Fas’a davet etti, ancak tatilin sonunda çıkan 62 bin dolarlık faturayı arkadaşına ödetti. Özel havuzu ve kahyası olan lüks bir villada yaptıkları tatilin ardından Sorokin’in kredi kartı reddedilince, arkadaşından kendi kartıyla ödemeyi yapmasını, bu ödemeyi kendisine daha sonra banka havalesiyle geri ödeyeceğini söyledi. Ancak ödemeyi yapmayan Sorokin, arkadaşına da sahte dekont gönderdi.

Sorokin’in hayatı, senaryosunu Grey’s Anatomy dizisinin yapımcısı Shonda Rhimes’ın yazacağı bir Netflix yapımıyla dizi olacak. Anna Sorokin’i canlandırması için adı geçenler arasında Jennifer Lawrence ve Margot Robbie bulunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.