Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de 19 yaşında bir genç sinagog taradı: 1 ölü, 3 yaralı

San Diego’nun 25 kilometre kuzeyindeki Poway kentinde cumartesi günü yerel saatle sabah 11.23 sıralarında sinagoğa giren bir kişi AR-tipi yarı otomatik tüfekle cemaate ateş açtı. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan biri çocuk dört kişiden biri, bir kadın, hayatını kaybetti. San Diego şerifi, sinagogda bulunan bir sınır devriye muhafızının saldırgan kaçarken ateş edip aracını vurduğunu söyledi. İsminin John Earnest olduğu bildirilen 19 yaşındaki saldırgan, daha sonra acil durum hattı 911’i arayıp suçunu itiraf etti ve otoyolda yapılan çevirme sırasında polise teslim oldu.

San Diego Şerifi Bil Gore, saldırının düzenlendiği “Poway’ın Şabat”ı adlı sinagoğun önünde basın açıklaması yaptı.

Yahudilerin Hamursuz Bayramı’nın son gününde düzenlenen saldırı “nefret suçu” kapsamında soruşturuluyor. Geçen yıl kasım ayında Pittsburgh kentinde de bir saldırgan bir sinagoga girip cemaate ateş açmış ve 11 kişiyi öldürmüştü.

Zanlının cami kundaklama olayıyla bağlantısı araştırılıyor

Polis, gözaltına alınan John Earnest’ın Poway’a 24 kilometre uzaklıktaki Escondido kentinde geçen ay bir camiyi hedef alan kundaklama olayıyla bağlantısının da araştırıldığını duyurdu. Earnest’ın sosyal medya hesabından Yeni Zelanda’daki cami saldırıları ile Pittsburgh’daki sinagog saldırısına atıfta bulunduğu bir manifesto yayınladığı belirtiliyor. Polis manifestonun incelendiğini duyurdu, ancak içeriğine dair bilgi vermedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.