Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Endeks seviyesi 84,7: Kıpırdanmaya rağmen ekonomiye güvensizlik sürüyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), “Ekonomik Güven Endeksi”nin Nisan 2019 sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Ekonomik Güven Endeksi 84,7 seviyesinde. Endeks, Mart 2019’da 81,9 seviyesindeydi. 

TÜİK açıklamasına göre güven endeksindeki artış, tüketici, reel kesim (imalat sanayi) ve hizmet sektörü güven endekslerindeki artışlardan kaynaklandı.

Nisan ayında Tüketici Güven Endeksi 63,5 değerine, Reel Kesim Güven Endeksi 100 değerine ve Hizmet Sektörü Güven Endeksi 83,1 değerine yükseldi. Nisan ayında Perakende Ticaret Sektörü Güven Endeksi 90,6 değerine, İnşaat Sektörü Güven Endeksi ise 53,9 değerine geriledi.

100’ün altı kötümserliğe işaret ediyor

Ekonomik Güven Endeksi, tüketici ve üreticilerin genel ekonomik duruma ilişkin değerlendirme, beklenti ve eğilimlerini özetleyen bir bileşik endeks. 

Ekonomik Güven Endeksi’nin 100’den büyük olması genel ekonomik duruma ilişkin iyimserliği, 100’den küçük olması ise genel ekonomik duruma ilişkin kötümserliği gösteriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.