Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde kayyumun bakanlara 1 milyon 350 bin liralık yemek verdiği ortaya çıktı

Mardin’de daha önce kayyum döneminde alınan kuru yemiş ve kahveyle gündeme gelen Büyükşehir Belediyesinde, 31 Mart Yerel Seçimlerinden üç ay önce kente gelen bakan, bakan yardımcıları ve muhtarlar ile düzenlenen toplantılarda davetlilere verilen yemekler için belediye bütçesinden 1 milyon 350 bin lira harcandığı ortaya çıktı. 31 Mart’ta HDP’nin yeniden kazandığı belediyelerde, mülkiye müfettişlerinin nisan ayı sonunda söz konusu faturaları incelemesi bekleniyor. 

31 Mart Yerel Seçimlerinde HDP’li Ahmet Türk’ün yeniden büyükşehir belediye başkanı seçilmesi ile öncelikle seçimden üç ay önce doğrudan temin yolu ile yapılan hizmet ve mal alımları ile ilgili kayıtlar incelenerek dökümü çıkartıldı. Daha önce tüketilen kuru yemiş ve kahve ile gündeme gelen Büyükşehir Belediyesindeki fatura incelemesinde, yüksek harcamaların bununla sınırlı olmadığı ortaya çıktı. Mardin’e seçimden üç ay önce gelen bakan, bakan yardımcıları ve muhtarlar toplantılarına katılanların ağırlanması, kendilerine araç kiralanması dahil bütün harcamaların Mardin Büyükşehir Belediyesine fatura edildiği görüldü. 

Mardin’e gelen Milli Savunma Bakanı, İçişleri Bakanı, Gençlik ve Spor Bakanı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı, Ulaştırma eski Bakanı, Kültür ve Turizm eski bakanı, muhtarlar buluşması ve sivil toplum günleri etkinliklerine katılanlara verilen yaklaşık 1 milyon 350 bin lira tutan yemeklerin Büyükşehir Belediyesine fatura edildiği ortaya çıktı. 

Mardin Büyükşehir Belediyesinin 200 milyonu kredi olmak üzere 400 milyon lira borcu olduğu, MARSU’nu ise 599 milyon lira borç ile devir alındığını söyleyen yetkililer, bu ay içerisinde MARSU’da çalışanlara maaş bile veremeyecek durumda olduklarını belirtti. Yetkililer, yapılan usulsüz harcamalar ile ilgili incelemenin sürdüğünü ve ayın sonunda belediyeye gelmesi beklenen mülkiye müfettişlerine söz konusu usulsüz harcamalar ile ilgili belgelerin sunulacağını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.