Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meral Akşener: “Davul Erdoğan’ın omzunda ama tokmak ortağında”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) iki aylık aranın ardından bugün açıldı. İlk parti grup toplantısını İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener gerçekleştirdi. Akşener konuşmasında yerel seçim tartışmalarına değindi ve hem AKP’yi hem de MHP’yi eleştirdi:

“İktidar partilerinin seçim kampanyasında kullandıkları dili gördük. Ekonomiyi konuşturmamak için seçim meydanlarını savaş alanına çevirmek istediler. Bize iftira ederek hayat pahalılığını unutturmak istediler. Kulağı çekin dedik, 31 Mart akşamı gördük ki milletimiz sözümüze itibar etti. Düşmanlık değil, sevgi kazandı. Tenceresi kaynamayan anneler, iş bulamayan gençler, ekmeği çalınan babalar kazandı.”

“AKP’de tükeniş korkusu yaşanıyor”

“İstanbul seçimini kabullenememeleri gösteriyor ki AKP’de tükeniş korkusu yaşanıyor. Milletin sandığa güveni örselenmektedir. Milletin sandıktan ümidi kestiği yerde fırsatçılara gün doğar. AKP’li vatandaşlar bile rahatsız durumdan. Anadolu Ajansı’nın yayınları kesmesi bu ülkeye bir kumpas girişimidir. Sayın Erdoğan, nasıl bir senaryo yazıldı da seçim gecesi sonuçları kabullendiğinizi ima eden balkonda yaptığınız konuşma bu şekilde değişti. Kulağınıza kim ne fısıldadı? İktidar bilmelidir ki atadıkları isimler aracılığı ile seçimin tekrarlanmasına ilişkin bir karar AKP’nin sandığa gömüleceği anlamına gelmektedir. Sayın Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Bunun dışında bir karar siyasi gaspçılık olur.”

“İkinci bir 7 Haziran-1 Kasım hayali kurmak tam bir kanunsuzluktur”

“Tarih Sayın Cumhurbaşkanı’nı bir yol ayrımına getirmiştir. Ya milli iradeyi tanımayacak ya da milletin kararına saygı duyacaktır. Erdoğan, Kenan Evren’i bile sollayacak bir karara imza atarsa millet affetmez. Cumhur İttifakı’nın sayın genel başkanlarına hatırlatmak isterim ki, ikinci bir 7 Haziran-1 Kasım hayali kurmak tam bir kanunsuzluktur.”

“Ülke iktidar eliyle uçuruma yuvarlanıyor”

“Bir kez daha görüldü ki davul Erdoğan’ın omzunda ama tokmak ortağındadır. Bu bizi ilgilendirmez tabii ama bu söylemler yüzünden bir partinin genel başkanı linç girişimi ile karşı karşıya kalmıştır. Linç girişiminin ardından yaşananlar ise bu ülkenin iktidar eliyle uçuruma yuvarlandığını gösteriyor.

Seçimin ardından yapılan ‘Kızgın demiri soğutalım’ çağrısını ümit verici bulmuştum. Hakaretleri bir kenara bırakıp 82 milyonun cumhurbaşkanı olacağı umuduna kapıldık ama bugün gelinen noktada böyle bir şeyin olmadığını gördük. Kızgındı, soğuktu; şu demiri bırakın artık elinizden. İYİ Parti milli birlik ve ulusal uzlaşma adına atılacak her adıma destek vermeye hazır. Biz ‘Başka Türkiye yok’ anlayışı ile çalışıyoruz.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.