Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Senatosu Dışilişkiler Konseyi, Trump’ın Türkiye Büyükelçisi adayı David Satterfield’e onay verdi

Amerikan Senatosu Dışilişkiler Konseyi, Başkan Donald Trump’ın ABD’nin Türkiye Büyükelçiliği için aday gösterdiği David Satterfield’ın atamasını onayladı. ABD, bir önceki Ankara Büyükelçisi John Bass’in 2017 yılının Ekim ayında görev süresi sona ererek ayrılmasından bu yana Türkiye’ye yeni büyükelçi atamamıştı. Satterfield, Senato Genel Kurulu’nda yapılacak oylamadan da geçerse, Ankara’daki görevine resmen başlayacak.

Ortadoğu konusunda uzman bir isim olan Satterfield, 2017’den bu yana ABD’nin Yakın Doğu İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Vekili olarak görev yapıyordu. Satterfield, daha önce ABD Dışişleri Bakanı’nın Libya özel danışmanı, Kahire Büyükelçiliği maslahatgüzarı, Bağdat Büyükelçiliği misyon şefi yardımcısı ve Lübnan büyükelçisi gibi görevlerde bulundu. Büyükelçi Satterfield, ABD’nin Suriye ve Suudi Arabistan büyükelçiliklerinde de çalıştı ve Dışişleri Bakanlığı’nın Yakın Doğu’dan sorumlu üst kademelerinde çeşitli görevler üstlendi.

Geçmişte ABD Başkanı, Dışişleri Bakanı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nca üstün hizmet ödüllerine layık görülen Satterfield, Arapça, Fransızca ve İtalyanca biliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.