Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin blogunda yazdı: “YSK’nın zor kararı alma süreci uzadıkça, Ankara’da yeni soruların ve sorunların ortaya çıktığı görülüyor”

Murat Yetkin, blogunda “Ankara kulisinde üç derin soru” başlıklı bir yazı kaleme aldı ve Ankara kulislerinde YSK’nın olası kararı ve sonrasında yaşanabilecekleri özetledi.

Yetkin, YSK kararının siyaseten kolay, hukuken zor olduğunu vurgularken, kararın bu kadar uzamasının Erdoğan ile Bahçeli’nin tavrını belli ettiğini savundu:
“Hukuken zor ama siyaseten kolay kararın YSK’nın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin istekleri doğrultusunda, seçimin tekrarına hükmetmesi olduğu, yaşanan sancılı sürecin uzamasından anlaşılabiliyor.”

İlk sorunun, yeni seçmen listelerinin kullanılıp kullanılmayacağına dair olduğunu söyleyen Yetkin, AKP-MHP ittifakının yeniden oluşturulacak listelerde bu seçmen kitlesinin İstanbul’da oy kullanması durumunda, son sayımlara göre seçimi 13 bin küsur oyla kazanan CHP’li Ekrem İmamoğlu’nu ikinci defada geçebileceği hesabında olduğunu belirtti.

Seçim tekrarlandığı takdirde seçim boykotu ve erken genel seçim ihtimallerinin de Ankara kulislerinde konuşulduğunu söyleyen Yetkin’in yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.