Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail’in Gazze saldırıları: Sekiz Filistinli ile bir İsrailli hayatını kaybetti

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava saldırılarında şu ana kadar aralarında hamile bir kadın ile 14 aylık bebeğinin de bulunduğu sekiz Filistinli hayatını kaybetti. Gazze’den İsrail’e fırlatılan roketlerden birinin Aşkelon’da bir eve isabet etmesi sonucu da bir İsrailli öldü.

İsrail ordusunun dünkü hedeflerinden biri Anadolu Ajansı’nın (AA) ofisinin de bulunduğu binaydı. Saldırı üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Twitter hesabından Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak kınama mesajı yayınladı.

AA Genel Müdürü Şenol Kazancı ise saldırının basın özgürlüğünü hedef aldığını söyledi, çalışanların, saldırıdan kısa süre önce binayı terk etmesinin can kaybını önlediğini belirtti.

İsrail ordusu dün Hamas’ın askeri istihbarat ve güvenlik güçlerine ait ofislerin bulunduğu bir binayı bombaladığını duyurmuştu.  

İsrail ordusu, cumartesi gününden itibaren Filistin tarafından en az 430 füze saldırısı düzenlendiğini, bu füzelerin çoğunun Demir Kubbe hava savunma sistemi tarafından imha edildiğini duyurdu.

Cumartesi sabahından bu yana Gazze’den de İsrail’e 400’den fazla roket atıldığı ve bu roketlerin çoğunun Demir Kubbe sistemiyle havada imha edildiği açıklandı.

İsrail Gazze’ye hava saldırılarına gerekçe olarak, cuma günü bir İslami Cihad militanı tarafından sınırdaki İsrail askerlerine ateş açılmasını göstermişti. İki İsrail askerinin yaralandığı olayın ertesinde İsrail askerleri Gazze sınırında protesto gösteri yapanlara ateş açmış ve iki Filistinliyi öldürmüş, ardından da Gazze’ye hava saldırıları düzenlemeye başlamıştı.

İsrail cuma gecesinden bu yana Gazze’ye hava saldırıları düzenliyor.

Bu gelişmeler üzerine cumartesi sabahından itibaren Gazze’deki gruplardan da İsrail’e roket saldırıları başladı. Son saldırılar öncesi Mısır ve Birleşmiş Milletler uzun vadeli bir ateşkesin tesisi için çalışıyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.