Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD İran üzerinde baskıyı artırıyor: Vaşington bölgeye savaş gemisi ve savaş uçakları konuşlandırıyor

ABD yönetiminin Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, İran’dan “endişe verici” birtakım işaretler aldıklarını söyledi. Bu işaretlerin ne olduğunu açıklamayan Bolton, ülkesinin bölgeye bir savaş gemisi ve bombardıman uçakları göndereceklerini açıkladı.

Bolton yaptığı yazılı açıklamada “İran yönetimine mesajımız açıktır. Bize ya da müttefiklerimize yapılacak bir saldırıya, karşı konulamaz bir güç ile cevap verilecektir. Biz İran ile savaş istemiyoruz ama her türlü saldırılara karşı hazırlıklıyız” dedi.

ABD’nin Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton

Basra Körfezi’nde uzun süredir İran ile ABD donanmaları arasında bir sorun yaşanmıyordu. ABD’nin Abraham Lincoln savaş gemisi Bolton’un son açıklamasından bir ay önce zaten körfeze gönderilmişti. Abraham Lincoln önce Akdeniz’de tatbikatlar yapacak, ardından Basra Körfezi’nde konuşlanacak. ABD, Ortadoğu’daki B-1 bombardıman uçaklarını mart ayında geri çekmişti. Bolton, ülkesinin ek olarak hangi gemi ve uçakları yollayacağını ise söylemedi.

İran yönetimi dün Bolton’u Trump’ı yeni bir savaşa sokmaya çalışmakla suçlamıştı. Bolton, İran’a karşı askeri önlemler alınmasını savunuyor.

ABD-İran ilişkileri Trump’ın ABD Başkanı olmasından bu yana yine geriliyor. Geçen mayıs ayında Trump yönetimi İran ile varılan nükleer anlaşmadan çekilmiş ve İran’a yönelik yeni yaptırımları başlatmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.