Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Abdullah Öcalan açlık grevi yapanlara seslendi: Eylemi sağlıklarını tehlikeye atacak ve ölümle sonuçlandıracak konumlara taşımasınlar

PKK’nın ağırlaştırılmış müebbet cezasından hükümlü lideri Abdullah Öcalan avukatları aracılığıyla bir açıklama yayınladı. 2 Mayıs günü Abdullah Öcalan ile görüşmeye giden avukatları bir basın toplantısıyla Öcalan’ın açıklamasını gazetecilerle paylaştı.

Abdullah Öcalan ve beraber kaldığı üç ismin imzasıyla “Kamuoyuna duyuru” başlığıyla yayınlanan açıklamanın ilk cümleleri şöyle:

“İçinden geçtiğimiz tarihi süreçte derin bir toplumsal uzlaşmaya ihtiyaç vardır. Sorunların çözümünde her türlü kutuplaşma ve çatışma kültüründen uzak, demokratik müzakere yöntemine şiddetle ihtiyaç vardır. Türkiye’nin ve hatta bölgenin sorunlarını, başta savaş olmak üzere, fiziki şiddet araçlarıyla değil, yumuşak güçle yani akıl, politik ve kültürel güçle çözebiliriz.”

Açıklamada, Suriye Demokratik Güçleri’ne de bir çağrı vardı. Çağrıda “Türkiye’nin hassasiyetlerine duyarlı olunmalı” denildi:

“İnanıyoruz ki Suriye Demokratik Güçleri (SDG) kapsamında Suriye’deki sorunların çatışma kültüründen uzak durularak, içinde bulundukları konumun, durumun Suriye’nin bütünlüğü çerçevesinde anayasal güvenceye kavuşturulmuş yerel demokrasi perspektifinde çözüme ulaştırılması amaçlanmalıdır. Bu bağlamda Türkiye’nin hassasiyetlerine de duyarlı olunmalıdır.

Açlık grevi yapanlara çağrı

Açıklamada Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit uygulandığı gerekçesiyle cezaevlerinde açlık grevi ve ölüm orucu yapanlara da çağrı vardı:

“Cezaevleri içindeki ve dışındaki arkadaşların direnişlerine saygı duymakla birlikte, sağlıklarını tehlikeye atacak ve ölümle sonuçlandıracak konumlara taşıracak noktaya taşımamalarını önemle belirtmek isteriz. Bizim için onların akli, fiziki ve ruhi sağlıkları her şeyin üstündedir. Ayrıca en anlamlı yaklaşımın zihinsel ve ruhi duruşun geliştirilmesiyle bağlantılı olduğuna inanıyoruz.”

Çözüm Süreci’ne atıf

Açıklamanın sonunda “Çözüm Süreci” olarak adlandırılan süreçte Öcalan’ın 2013’teki Nevroz kutlamaları için gönderdiği metne de atıf yapıldı ve aynı ifade tarzında durulduğu da yer aldı:

“Bizlerin İmralı’daki duruşu, 2013 Nevroz Bildirgesi’nde belirttiğimiz ifade tarzının daha da derinleştirerek ve netleştirerek sürdürme kararlılığındadır. Bizim için onurlu bir barış ve demokratik siyaset çözümü esastır.”

Abdullah Öcalan ve beraber kaldığı üç kişinin ortak imzalı metni şöyle:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.