Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Filistin kaynakları: Gazze’de İsrail ile Hamas arasında ateşkes sağlandı

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen Filistinli yetkililer, Hamas ile İsrail arasında Mısır’ın arabuluculuğuyla anlaşmaya varıldığını ve ateşkesin sabaha karşı 04.30’dan itibaren yürürlüğe girdiğini duyurdu. İsrail’den henüz resmi açıklama gelmese de, Gazze sınırına yakın yerleşimlerdeki olağanüstü güvenlik önlemlerinin kaldırılması ateşkesi doğrulayan bir gelişme olarak yorumlandı.

Gazze’de cuma günü ablukanın protesto edildiği gösteriler sırasında, sınırda görevli iki İsrail askerinin Filistin tarafından açılan ateş sonucu yaralanması üzerine, İsrail ordusu Gazze’ye hava harekâtı başlatmıştı. Filistinli grupların da roket saldırıları ile karşılık verdiği harekat pazar akşamına kadar devam etti. Çatışmalarda aralarında iki hamile kadın ve iki bebeğin de bulunduğu 23 Filistinli ile dört İsrailli hayatını kaybetti.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde birçok yapıyı hedef aldığı saldırılarda, içinde Anadolu Ajansının ofisinin de bulunduğu bina da vurulmuştu. İsrail Hamas komutanlarından Hamid Kuduri’yi de, aracına düzenlediği drone saldırısı ile öldürdü. İsrail 2014’ten bu yana bu tür suikast saldırıları düzenlemiyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.