Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türk polisiyesinin duayenlerinden Celil Oker hayatını kaybetti

67 yaşındaki Celil Oker bir süredir rahatsızdı. Ölüm haberi sosyal medyada üzüntüyle karşılandı.

Oker’in en önemli roman kahramanı Remzi Üstel’di. Celil Oker, geçen yılın Aralık ayında polisiyelerini Mirgün Cabas ve Can Kozanoğlu’na anlatmıştı.

1952 yılında Kayseri’de doğan Celil Oker Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olduktan sonra çevirmenlik, gazetecilik, ansiklopedi yazarlığı ve reklam yazarlığı yaptı.

1998’de Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1999’da ilk romanı “Çıplak Ceset” yayımlandı. Aynı sene “Kramponlu Ceset” çıktı. Her iki romanın kahramanı olan eski pilot, yeni dedektif Remzi Ünal’ın maceralarını anlattığı beş roman daha yazdı. Oker’in son Remzi Ünal macerası 2010’da yayınlanan “Yenik ve Yalnız”dı.

Oker ayrıca, 2004 yılında Murathan Mungan, Pınar Kür, Faruk Ulay ve Elif Şafak ile birlikte “Beşpeşe” isimli bir roman yazdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.