Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meral Akşener: “Cübbesine düğme diktirmiş, siyasilerden emir alan hukukçulardan utanıyorum”

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul seçimlerini yenileme kararının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün gerçekleştirdiği TBMM grup toplantısında yaptığı açıklamada sözlerine ilk olarak ‘’Utanıyorum’’ kelimesiyle başladı.

“Utanıyorum”

’’21. yüzyılda Türkiye’de demokrasi aramak zorunda kalan bir genel başkan olarak utanıyorum. Milletin iradesi gasp edilirken, medyanın ses çıkarmamasından utanıyorum. Siyasetçilerin suskunluğundan utanıyorum. Cübbesine düğme diktirmiş, siyasilerden emir alan hukukçulardan utanıyorum.’’

“Sadece 31 Mart’ı değil, Sayın Erdoğan’ın seçildiği 24 Haziran seçimlerini de sorgulayacak mısınız?”

“Bu zarfların içinde dört pusula vardı. Aynı kurumların denetimindeki dört oy pusulası… Bunların içinde sadece kaybettikleri Büyükşehir Belediye Başkanlığını seçip o sonucu iptal etmek hangi vicdana hangi akla izah edilebilir. Bu durumda tüm sandık kurulundaki başkanları kontrol etmeyecek misiniz?”

“Müdahale bir darbe sayılır”

“Demokrasiye indirdiğiniz bu darbeyle Türkiye’yi bir ‘muz cumhuriyeti’ne çevirdiğinizin farkında değilsiniz ve ben sizden de koltuğunuzun için her şeyi mübah gören zihniyetinizden utanıyorum’’ dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.