Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Öcalan’ın “açlık grevlerini bitirin” çağrısına rağmen HDP’li milletvekilleri ve PKK’lı mahpuslar eylemlerini sürdürüyor

PKK’nın ağırlaştırılmış müebbet cezasından hükümlü lideri Abdullah Öcalan’ın açlık grevleri ve ölüm oruçlarının bitirilmesine yönelik çağrısı yerini bulmadı. Hem HDP’li milletvekilleri hem de birçok hapishanedeki PKK’lı mahpuslar “eylemlere devam” kararı aldı.

HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven açlık grevine devam edecek.

HDP milletvekilleri Leyla Güven, Dersim Dağ, Murat Sarısaç ve Tayip Temel yayınladıkları mesajda, Öcalan’a avukatlarıyla görüşme izni verilmesinin asıl amacının hükümeti rahatlatmak olduğunu belirterek açlık grevlerinin süreceğini duyurdular.

















Leyla Güven, geçen kasımdan bu yana açlık grevinde. Dersim Dağ, Murat Sarısaç ve Tayip Temel de eylemlerine mart ayında başlamıştı. HDP’liler Öcalan’a yönelik tecridin sona erdirilmesini istiyor.

Mezopotamya Haber Ajansı da hapisteki açlık grevleri ve ölüm oruçlarının devam edeceğini duyurdu. Tutuklular adına açıklama yapan Deniz Kaya, “Öcalan’ın yasal güvencesinin Adalet Bakanlığı tarafından sağlanması gerçekleşene kadar direnişimiz devam edecektir” dedi.

PKK lideri Abdullah Öcalan, sekiz yıl sonra ilk kez, 2 Mayıs’ta avukatlarıyla görüştü. Öcalan’a avukatlarıyla bu beklenmeyen görüşmesi Suriye’de çatışmaların şiddetini artırdığı, hapishanelerde ölüm oruçlarının yayıldığı, İstanbul’da yerel seçimin iptalinin konuşulduğu bir dönemde gerçekleşti.

Bu görüşmeden dört gün sonra, 6 Mayıs’ta avukatların kamuoyuna duyurduğu çağrıda Öcalan ve onunla birlikte İmralı’da cezasını çeken diğer üç kişi, ölüm orucu tutanlara “Sağlıklarını tehlikeye atacak ve ölümle sonuçlandıracak noktaya taşımamalarını önemle belirtmek isteriz” diye seslenmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.