Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pegasus, Onur Air ve Atlasglobal, 23 Haziran yolcularına esneklik sağlayacağını duyurdu; THY basın müşavirine tweet attırdı!

Pegasus Hava Yolları, Atlasglobal ve Onur Air, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin yenileneceği tarih olan 23 Haziran’a bilet almış yolcularına ücretsiz-cezasız iptal, iade ya da tarih değiştirme imkanı sağlayacağını duyurdu.

İlk açıklama Pegasus Hava Yolları’ndan geldi. Şirket, sosyal medya hesapları üzerinden paylaştığı mesajda, 6 Mayıs ve öncesinde alınan, İstanbul kalkış ve varışlı, uçuş tarihi 23 Haziran’ı kapsayan biletler için ücretsiz değişiklik ve kesintisiz iade, iptal yapılabileceğini duyurdu. Şirket, söz konusu bilete bağlı dönüş uçuşları için de aynı hakkı tanıyacak.

Pegasus’un ardından Onur Air de 7 Mayıs 2019 tarihinden önce bilet alan yolculara 23 Haziran 2019 seçim gününü kapsayan tek yön veya gidiş-dönüş biletlerini 1 Haziran’a kadar değiştirebilme imkanı sunduğunu açıkladı. Twitter’dan yapılan açıklamada, 15 Haziran -15 Temmuz arası için ücretsiz değişiklik veya kesintisiz iade yapılabileceği belirtildi.






Onur Air’den sonra Atlasglobal de “23 Haziran İBB Başkanlığı seçimine uçuşları denk gelen yolcularımız biletlerinde değişiklik yapabileceklerdir. Konu ile alakalı detaylı bilgiye çağrı merkezimizden ulaşabilirsiniz” ifadelerine yer verdiği bir sosyal medya paylaşımında bulundu.

Öte yandan, Türk Hava Yolları’nda (THY) ise tuhaf bir gelişme yaşandı. Şirket resmi Twitter hesabından ya da web sitesinden herhangi bir açıklama yapmazken, THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, Pegasus, Onur Air ve Atlasglobal’in açıklamasından çok sonra kendi Twitter hesabından şunları yazdı:

“Değerli misafirlerimiz 23 Haziran tarihinde yenilenecek olan seçim nedeniyle; 6 Mayıs tarihi ve öncesinde satın aldığınız, 20-26 Haziran 2019 tarihleri arasında gerçekleştireceğiniz İstanbul kalkışlı ve varışlı seyahatlerinizi, 15 Mayıs tarihine kadar masrafsız şekilde değiştirebilirsiniz. Detaylı bilgi ve bilet değişiklik işlemleriniz için Türk Hava Yolları satış ofisleri ile irtibata geçebilirsiniz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.