Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sezai Temelli: “YSK hak gaspı yaptı, buna karşı mücadeleye aynen devam edeceğiz”

YSK’nın İstanbul seçimlerinin tekrar edilmesi kararının ardından HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli partisinin Meclis’teki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Temelli’nin konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

‘’Hukuksuzluğa karşı mücadele edeceğiz’’

“Bizler bu hukuksuzluğa karşı mücadele vermeye devam edeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar bu hak gaspının karşısında karalı bir şekilde bu mücadeleye devam edeceğiz. KHK ile ihraç ettiler, mahkeme yolunu kapattılar, ondan öteye YSK eliyle vatandaşın hakkını gasp etmeye çalıştılar. YSK’ya KHK ile ihraç edilenlerin durumu soruldu. Hiçbir mahsur yoktur denildi. Bugün Mecliste 10 tane KHK ile ihraç edilmiş milletvekili var. KHK ile ilgili bir sıkıntını olup olmayacağı bizzat YSK’ya soruldu. YSK olağanüstü hal döneminin hukukuna tabii olarak tüm bu arkadaşlarımıza tuzak kurdu. Tuzakçıdır. Yüksek Seçim Kurulu değildir, Yüksek Sahtekarlık Kurulu’dur.”

“Mesele sandık sonuçları değil demokrasi mücadelesidir”

“Mesele sadece sandık ve sandık sonuçları değildir. Mesele bir demokrasi mücadelesidir. Bu mücadele olmadıktan sonra o sandıktan ha Ali çıkmış ha Veli çıkmış! Gelin demokrasi mücadelesinde buluşalım ki sandıklardan demokrasi ve barış çıksın, Türkiye’nin önü açılsın.

O yüzden de diyoruz tecrit son bulmalı. Bu mutlak tecride son vermelisiniz. HDP ne yapacak? HDP’nin ne yaptığı belli, HDP’nin yaptıkları üzerinden bu ülkede manipülasyonlara gerek yok. HDP tecridi sonlandırmak için, savaşı sonlandırmak için, demokrasiyi ve barışı inşa etmek için mücadelesine dün olduğu gibi bugün de devam ediyor. 31 Mart’ta bir strateji ortaya koyduk, siyasetin kulvarını değiştirdik. Üç tane belediye başkanlığı için yapmadık bunu. Tam tersine Türkiye’nin özlemini duyduğu barışın önünü açmak için mücadele ettik. Dün ne yaptıysak yarın da onu yapmaya devam edeceğiz. ”

“Enflasyon artmaya devam ediyor”

“Enflasyonun düştüğü falan yok, artmaya devam ediyor. Hollanda büyüklüğünde bir tarım arazisini yok eden bir iktidar var karşımızda. Sadece gıda fiyatları değil halkın zaruri ihtiyaçları neyse oralarda fiyat yükselmeleri devam ediyor. Kanser vakaları her geçen gün artıyor, ne kanser ilacı bulunabiliyor, ne de fiyatlarda bir düşüş yaşanıyor. Bu kayyım zihniyetinden kurtulmak lazım. Bu arada halı da hâlâ gelmedi. Her gün yeni yeni yolsuzluklar açıklanıyor ve bunların yayınlanması yasaklanıyor. Kendisi kayyım iken yolsuzlukları teşvik edildiği için bununla ilgili yasak kararı alıyor.”

“HDP’siz 31 Mart olmazdı”

“HDP nerede bir haksızlık, hukuksuzluk varsa orada olacak. HDP’siz 31 Mart olmazdı, HDP’siz gelecek de olmaz. Bizim ne yapacağımızla zaman harcamayın, asıl siz ne yapacaksınız? Leyla Güven 181 gündür açlık grevinde. Tüm adaletsizliklere omuz omuza vererek karşı çıkmalıyız, ancak o zaman faşizmi durdurabiliriz. Bu faşizme karşı artık siz de ses çıkartın. Eğer bu sessizliğe devam ederseniz birçok insanı yitirebiliriz. O annelere saldıranlara karşı sesinizi yükseltmelisiniz. Onlar bu ülkeye barış gelsin diye her gün cezaevleri önüne gidiyorlar. Eğer bugün bu zulme dur demezsek yarın çok geç olacak. Bu demokrasi mücadelesi olmadıkça o sandıktan ha Ali çıkmış ha Veli çıkmış.”


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.