Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TASS: Türk askerlerinin S-400 eğitimi bu ay başlıyor

Rus haber ajansı TASS, Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayanarak, Türk askerlerinin S-400 füze savunma sistemini kullanmak üzere bu ay sonundan itibaren eğitim almaya başlayacağını duyurdu. Habere göre yaklaşık 100 Türk askeri beş ay sürecek eğitim için Rusya’ya gidecek.

Söz konusu kaynak, Türk askerlerinin, mart ayından bu yana S-400 eğitimi almak için Rusya’da bulunan Çinli askerlerle beraber eğitim göreceklerini de belirtiyor ve böyle bir ortak çalışmanın daha önce hiç gerçekleşmediğine dikkat çekiyor: “Sovyetler Birliği ve modern Rusya tarihinde görülmemiş bir durum bu; Çinli ve Türk askerler ilk kez aynı anda ve bir arada eğitim alacaklar.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.