Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeniden İstanbul seçimleri: İş ve ekonomi dünyasından tepkiler

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali ve 23 Haziran 2019’da yenilenmesi kararına iş dünyası da çeşitli tepkiler verdi.

Türk Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (TÜSİAD) Twitter hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı:

“31 Mart yerel seçim sonuçları açıklanmadan evvel vurgulamış olduğumuz gibi, kapsamlı bir ekonomik ve demokratik reform gündemine odaklanmamız gereken bu dönemde, seçim ortamına geri dönmek kaygı vericidir.”



TÜSİAD Yönetim Kurulu, 1 Mayıs’ta Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret etmişti.

TÜSİAD’ın bir önceki başkanı Erol Bilecik de YSK kararının ardından şahsi Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:

“Adaletsizliğin en büyüğü, adil olmayıp adil gibi görünmektir.”

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan da kişisel Twitter hesabından şu görüşü paylaştı:

“23 Haziran’da İstanbul’u yeni bir seçim bekliyor. Demokrasi tarihimizde geçmişte de bazı hukuki kararlar, tartışmaya ve toplumsal vicdanda incinmeye neden olsa da, demokratik akıl ve sandık kültürü, neticede Akl-ı Selim ile bir yol bulmuştur.”

İSO Başkan Yardımcısı Adnan Dalgakıran’ın Twitter mesajı ise şöyleydi:

“Sizi A noktasından B noktasına getiren strateji, B noktasından C noktasına getiremez , aynı strateji ile C ye gitmeyi zorlarsanız B de de kalamazsınız. İş hayatında da , hayatın diğer alanlarında da geçerli kural budur. Aksi, değişimin ve gelişimin dinamiklerini bilmemektir.”

Eski Hazine Müsteşarlarından Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mahfi Eğilmez’in Twitter mesajı da şöyle oldu:

“6 yıl önce 12.395 Dolarlık kişi başına gelirle bir üst lige çıkmaya aday 5-10 yükselen pazar ekonomisinden biriydi Türkiye. Bugün 9.632 Dolarlık kişi başına geliriyle kümede kalmaya çalışıyor. Hukuk gitti mi ekonomi de durmaz.”


Erdoğan YSK kararını eleştiren iş dünyasına sert çıktı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bugün partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini iptaline tepki gösteren iş dünyası temsilcilerini hedef aldı. “Bazı iş adamı grupları, dün açıklanan bu karardan sonra baktık ki garip garip açıklamalar yapıyorlar” diyen Erdoğan şunları söyledi:

“Güzel, bundan sonra da tabii ki bizden bu tavırlarınızla, ülkemizin geleceğine yönelik bir normalleşmeyi konuştuğumuz dönemde sizler burada seçim hukukunu işletildiği bir yerde, böyle bir açıklamayı yaparsanız işte bunlar normalleşmeyi getirmez. Bunlar anormalleşmeyi getirir. Yanlış yapıyorsunuz, önce herkes haddini bilecek. Herkes işini yapacak. Ekonomiyle mi uğraşıyorsun? İş adamı mısın? Sen işini yap. Sana düşeni sandığında git kullan. Ama kalkıp da seçim yargısını vermiş olduğu karara, müdahale mahiyetinde açıklamalar yaparsanız bu sizin de nerede olduğunuzu, nereye oturduğunuzu gayet güzel bir şekilde ortaya koyuyor. Müsaade edin de bizim size bakışımız ona göre değişecektir. Biz bu ülkede siyaset yapıyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.