Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadri Gürsel: “Anayasa Mahkemesi’nin kararının adaletin tecellisine katkısı olmuyor”

Yazar Kadri Gürsel, Cumhuriyet gazetesi davası kapsamında Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kendisi hakkında verdiği hak ihlali kararıyla diğer eski Cumhuriyet gazetesi çalışanlarıyla ilgili ret kararını değerlendirdi. Gürsel, kararın çok geç verildiğini belirterek, “Adaletin tecellisine bir katkısı olmuyor. Hükmün infazını durdurmuyor veya bizim hakkımızdaki hükmü geçersiz kılmıyor” dedi.

Kadri Gürsel dün, Beyoğlu’ndaki Robinson Crusoe kitabevinde “Ben de Sizin İçin Üzgünüm” adlı kitabını imzaladı ve okurlarıyla söyleşti. Gürsel, geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet gazetesi davası kapsamında mahkûm edilen kişilerin AYM tarafından reddedilen başvurusunu ve kendi hakkındaki hak ihlali kararını değerlendirdi.

Gürsel, şunları söyledi: “AYM kararı, Cumhuriyet davası açısından fevkalade tuhaf bir durum. Geç gelen adalet, adalet değildir. Benim hakkımda AYM hak ihlali kararı verdi. Kişi güvenliği ve özgürlüğü ile ifade özgürlüğü haklarımın ihlal edildiğine hükmetti. Bu kararı kendi açımdan değersiz bir karar olarak görmem. Çok gecikmiş bir karar olarak adaletin tecellisine bir katkısı olmuyor. Hükmün infazını durdurmuyor veya bizim hakkımızdaki hükmü geçersiz kılmıyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.