Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya’dan ABD’ye Suriye uyarısı: “Kürt kartına oynama”

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ABD’nin, kendi ifadesiyle “Suriye’de tarihsel olarak Arap aşiretlerinin yaşadığı bölgelere Kürtleri yerleştirme girişimleri”ni eleştirdi. Lavrov, ABD’nin bu girişimlerinin ayrılıkçılığa ve Suriye’nin bölünmesine yol açtığını söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif dün (8 Mayıs) Moskova’da Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’la bir araya geldi

Moskova’da İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’i ağırladıktan sonra açıklama yapan Lavrov, Kürtlerin bir ulus olarak haklarını tanıdıklarını ancak Kürt meselesinin Kürtlerin yaşadığı ülkelerin toprak bütünlüğü ve egemenliğini esas alan bir çözümünden yana olduklarını vurguladı.

Rus bakan, “ABD askerlerinin Suriye’de yasadışı olarak bulunduklarına” da dikkat çekerek, “Hala Kürt kartına oynamaya çalışıyorlar,” ifadesini kullandı. Lavrov, “ABD ve Fransa gibi müttefiklerin, başka ülkelere telkin ettikleri gibi, Suriye’de Suriye Arap Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve bağımsızlığına saygılı olması gerektiğini” söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.