Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ODTÜ Rektörlüğü: “Öğrencilerimize ve mensuplarımıza zarar gelmemesi için yoğun çaba sarf ettik”

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü, 9. Onur Yürüyüşü’nde yaşanan olayların ardından bir açıklama yayınladı. ODTÜ mensuplarına gönderilen mesajda, yürüyüşün güvenlik endişeleri nedeniyle yasaklandığı ancak buna rağmen olayların önüne geçilemediği belirtildi.

Rektörlük, “Olaylar süresince ve sonrasında öğrencilerimize ve mensuplarımıza zarar gelmemesi, gözaltına alınanların serbest bırakılması için emniyet güçleri ve ilgili mercilerle görüşmeler yapılmış, yoğun çaba sarf edilmiştir. Gözaltına alınan mensup ve öğrencilerimizin bu sabah itibarıyla serbest kalmış olmaları az da olsa bir teselli olmuştur” açıklamasında bulundu.

Açıklamada, okuldaki huzurlu ortamın korunması için üniversite senatosunun 14 Mayıs 2019’da olağanüstü toplanacağı duyuruldu.

Ne olmuştu?

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde ODTÜ LGBTİ+ tarafından her sene düzenlenen Onur Yürüyüşü’ne rektörlük bu yıl izin vermemişti. Öğrencilerin toplanmasının ardından polisin sert müdahalesi olmuş, çok sayıda öğrenci gözaltına alınmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.