Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

S-Sport: “Enes Kanter’li Portland’ın NBA maçlarını yayınlamayacağız”

NBA’in Türkiye’deki yayın haklarını elinde bulunduran S Sport, Batı Konferansı finaline yükselen ve kadrosunda Fethullah Gülen’e verdiği destek ile tanınan Enes Kanter’i bulunduran Portland Trailblazers’in maçlarını yayınlamayacak. Reuters’e konuşan kanal yetkilileri, kararın Portland’ın finale kalması halinde de geçerli olacağını belirtti. Portland yedi maçlık seride Golden State Warriors ile karşılaşacak.

Reuters’e konuşan S Sport spikerlerinden Ömer Saraç, “Warriors-Blazers maçlarını yayınlayamayacağımızı net olarak söyleyebilirim. Dahası, Portland finale çıkarsa onu da yayınlamayacağız. Bu bizimle ilgili bir durum değil, ama durum da bu” dedi.

Enes Kanter hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla yakalama kararı çıkarılmıştı. Türkiye ayrıca, Kanter’in iadesi için ABD’ye başvurmuştu. Bu nedenle milli takıma alınmayan Kanter’in pasaportu da iptal edilmişti. Türkiye, ABD makamlarına yaptığı başvuruda Kanter’i, 15 Temmuz darbe girişiminin elebaşlarından biri olarak gösterdi. Ankara, Enes Kanter için Interpol Kırmızı Bülten’i de çıkarttı.

Reuters’e konuşan başka bir S Sport yetkilisi, yalnızca Toronto Raptors-Milwaukee Bucks arasındaki Doğu Konferansı finallerinin yayınlanacağını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.